Etichete

, , , , ,

Primele mele experienţe cu produsele handmade sau cum am ajuns să mă „îndrăgostesc” de handmade.

Totul a pornit de la căutarea unui deodorant – tocmai citisem cât de periculoase sunt sărurile de aluminiu şi că nu e bine să folosim antiperspirante care blochează porii. Deja acum cred că toată lumea ştie aceste lucruri (sau ar trebui), dar atunci era ca o bombă care m-a speriat foarte tare.

Mai rău a fost când am căutat prin toate magazinele, răscoleam rafturile prin Carrefour ca să citesc etichete 🙂 Surpriză însă…nu era absolut nici unul care să nu conţină săruri de aluminiu (nu ştiu dacă acum s-a schimbat situaţia).

Am luat apoi la rând farmaciile, gândindu-mă că aici trebuie să găsesc… Însă nici aici nu am avut noroc.

Nu m-am lăsat şi următorul pas a fost să „atac” internetul. Am dat peste un interviu (foarte interesant, citiţi aici) despre deodorantele handmade şi articolul respectiv m-a condus spre Breslo. Breslo aş putea să spun că este cea mai mare descoperire a anului pentru mine:) Habar nu aveam că există aşa ceva, un loc de unde pot cumpăra cosmetice făcute în casă numai cu ingrediente naturale şi fără adaoşi chimici.

Ce am cumpărat prima oară:

  • Vanilla Time – unt de corp şi balsam de buze de la Pur şi Simplu

Mi-au plăcut mult aceste produse, sunt foarte potrivite pentru pielea uscată.

Untul de corp lasă pe piele un luciu care mie personal, vara, îmi place foarte mult. Cei cărora însă nu le place senzaţia şi aspectul de uleios, mai bine să stea deoparte. Acest unt m-a salvat de la cojirea pielii după expunerea la soare – deşi începuse pielea de pe umeri şi spate să se decojească, m-am dat cu untul şi am scăpat de cojit fără să mai am deloc probleme.

Balsamul de buze este foarte consistent şi emolient, însă spre deosebire de unt, pe care prefer să îl folosesc vara, balsamul mi se pare mai potrivit pentru iarnă.

  • Deodorant fără aluminiu „No-Al!” şi Balsam-Ceară de zi pentru cuticule cu levănţică, de la Nedeia 

Deodorantul fără aluminiu ca să fiu sinceră nu mi s-a potrivit, însă totul ţine de consistenţa şi compoziţia sa care pot varia în funcţie de pielea fiecăruia.

Deşi a fost unpic demoralizant pentru mine în goana mea după „deodorantul perfect” care să fie şi natural şi să nici nu am probleme cu mirosul, am avut noroc cu Simona (Nedeia) – ea m-a încurajat să încerc un alt deodorant mai potrivit pentru pielea mea care nu a reacţionat prea bine la No-Al!. Acum deodorantul recomandat de ea este my favourite ever şi urmează o postare dedicată în exclusivitate 😛

Balsamul ceară pentru cuticule a fost o surpriză plăcută, găsiţi aici review-ul.

Aceasta a fost prima mea experienţă cu Breslo (şi produsele handmade), şi după cum puteţi ghici au mai urmat şi altele pentru că sunt pur şi simplu încântată că există o alternativă atât de sănătoasă la produsele din comerţ.